sv | eng

  • Affärsområde Intro

 

INDUSTRI

Active Invest har genom åren etablerat en god kunskap inom svensk träindustri genom de olika träindustrier man äger. För att förtydliga strukturen inom Active-koncernen har man bildat underkoncernen Surewood Industries, där man samlat de företag som sysslar med industriell träförädling av olika slag.

Visionen är att förvärva fler bolag inom träförädling som kan komplettera de befintliga bolagen och skapa synergier som möjliggör en stabil, lärande och uthållig miljö för företagen och dess medarbetare att utvecklas inom.

Inom detta affärsområde är vi intresserade av att komma i kontakt med fler duktiga entreprenörer med verksamheter eller innovationer/idéer som kan utvecklas inom Surewood Industries. Om du driver ett starkt och stabilt bolag och söker en långsiktig huvudägare eller partner så hör gärna av dig till oss.

SUREWOOD logotyp

Anebyhusgruppen

Anebyhusgruppen

Anebyhusgruppen består av tre varumärken med stolta traditioner. Idag sker all tillverkning i en och samma fabrik, mitt i det småländska skogsriket.

Medarbetare: 242
Omsättning: 590 MSEK
Aktieinnehav: 100%

Spaljisten

Spaljisten

Spaljisten tillverkar ommantlade möbler för bland annat IKEA.  

Medarbetare: 160
Omsättning: 490 MSEK
Aktieinnehav: 100%

KG-list

KG-list

KG-list är Sveriges ledande tillverkare av limfog i lövträ.

Medarbetare: 30
Omsättning: 63 MSEK
Aktieinnehav: 100%

Österbymo Hardwood

Österbymo Hardwood

Österbymo Hardwood är Sveriges ledande sågverk för lövträ.

Medarbetare: 10
Omsättning: 20 MSEK
Aktieinnehav: 100%

 


INVESTERING

Som komplement till industridelen, så investerar vi även i andra typer av bolag och branscher än träindustri. Vår investeringsfilosofi skiljer sig här ifrån industridelen då vi här främst går in som minoritetsägare och påverkar genom att, vid behov, vara rådgivare åt ledning och styrelse. Här agerar vi opportunistiskt och har därför investerat i alla möjliga typer av bolag och branscher. 

Vi har historiskt lyckats väl med våra investeringar trots att branscherna och bolagen varit väldigt olika och ibland tagit längre tid att utveckla än planerat. Denna affärskompetens och entreprenörsanda är vi oerhört stolta över. Därför är du som driver ett spännande bolag med stor utvecklingspotential och ett starkt team välkommen att kontakta oss om du söker en långsiktig och kompetent affärspartner. 

investments