Surewood Industries

En av Sveriges ledande producent av högförädlade trävaror

Active Invests underkoncern Surewood Industries äger och utvecklar företag som förädlar träråvara. Surewood Industries omsatte 1,4 miljarder 2020 och har 430 anställda i tre bolagsgrupper: Anebyhusgruppen, Spaljisten och KG List. De ligger geografiskt i närheten av småländska Åseda i Uppvidinge kommun.

KG List Ballingslöv

Vi tillverkar lokalt och säljer globalt

Surewood Industries äger Anebyhusgruppen, KG-list, Spaljisten och Österbymo Hardwood. Företagen levererar till bland andra Ikea, Ikano Bostad, Ballingslöv, Marbodal, Elfa och Stolab. Det gör Surewood Industries till Sveriges ledande producent av högförädlade trävaror.

Surewoods dotterbolag
Om råvaran

Varför trä?

Vi älskar att jobba med trä. Trä lämpar sig perfekt för Surewood Industries produkter, det är ett härligt och hållbart material som luktar gott – och gör gott. Skogen binder minst 50 miljoner ton koldioxid varje år. Skogen är en av Sveriges viktigaste råvaror och vi använder i möjligaste mån svensk träråvara. 

Det pågår också mycket träforskning i Sverige. Träråvara är ett spännande alternativ till olja och plast. Många nya produkter är redan framtagna och forskningen letar ständigt nya användningsområden. Så varför inte trä?

Källa: Svenska skogen och Svenska skogsbrukets forskningsinstitut

Hållbarhet med We Care

Alla bolag inom Active Invest-koncernen jobbar med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Vi kallar det för We Care. Det här är We Care för oss:

  • Active Invest-koncernen står för hållbarhet, jämställdhet och mångfald i sina bästa bemärkelser. Ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Vi tar ansvar och är gärna en tydlig röst i samhällsdebatten.
  • Att äga och tillföra mervärde i välskötta bolag med en stor utvecklingspotential.
  • Vi prioriterar långsiktighet och hållbarhet och strävar efter lönsamhet i både hög- och lågkonjunktur.
Hållbarhetspolicy

Vill du bli en del av Surewood?

Välkommen till oss! Vi är mer än 400 anställda inom koncernen och blir gärna fler. Vi är en trygg arbetsgivare med en varm och vänlig kultur. Med oss får du utvecklas.

Vi rekryterar exempelvis trähusarbetare, träoperatörer, hyvlare, sågare och putsare. Till stödfunktioner söker vi ibland kompetens inom ekonomi, produktionsplanering och beredning, inköp och export, kommunikation, hållbarhet och affärsutveckling. På Anebyhusgruppen rekryterar vi även designers och byggnadskonstruktörer.

Du är också välkommen att höra av dig om du vill göra praktik eller ett examensarbete.

Lediga tjänster

Inom Surewoodkoncernen och Active Invest sätter vi stort värde i att arbeta på ett engagerat och innovativt sätt. Är du en driven och kompetent person med rätt attityd? Välkommen att kontakta oss med ditt CV, vi har flera spännande bolag inom koncernen att arbeta och utvecklas i.

Träförädlingsföretag

Vår vision är att förvärva fler bolag inom träförädling, nå synergieffekter och skapa en uthållig och lärande miljö för företag och medarbetare. Om du driver ett intressant bolag och söker en långsiktig huvudägare eller partner så tveka inte att höra av dig till johan.enocson@surewood.se.

Koncernledningsgrupp Surewood Industries

Johan Enocson

Active Invest AB Johan Enocson Ägare och styrelseordförande

0706-05 80 43 johan.enocson@activeinvest.se

Martina Gustafsson

Surewood Industries Martina Gustafsson Personalchef

0709-71 37 25 martina.gustafsson@surewood.se

Ann Billberg

Active Invest AB Ann Billberg Ekonomichef, IT

0707-96 94 36 ann.billberg@activeinvest.se

Fredrik Anheim

Anebyhusgruppen AB Fredrik Anheim VD

0767-71 24 01 fredrik.anheim@anebyhusgruppen.se

Johan Ingvarsson

Trä AB KG List / Österbymo Hardwood AB Johan Ingvarsson VD

0706-05 02 73 johan.ingvarsson@kglist.se

Spaljisten AB Adam Airosto VD

+46 (0) 474-547 27 adam.airosto@spaljisten.se