Surewoodkoncernens dotterbolag

Här växer våra träföretag

Surewood Industries äger Anebyhusgruppen, KG-list, Spaljisten och Österbymo Hardwood. Under 2023 har tre nya bolag tillkommit och dessa är: Surewood Housing, Kungshus och Träproduktion AB. Företagen levererar till bland andra Ikea, Ikano Bostad, BoKlok, Ballingslöv, Marbodal och Stolab. Det gör Surewood Industries till Sveriges ledande producent av högförädlade trävaror.

Anebyhusgruppen

En av Sveriges äldsta trähusföretag

För närvarande ligger Anebyhusgruppen under rekonstruktion. Tre nya bolag har bildats i koncernen och dessa är: Surewood Housing, Kungshus och Träproduktion AB.
Surewood Housing utvecklar och säljer lägenheter, både volymproducerat och som planelement, från enplans-till flervåningshus. Kundbasen består av samarbeten med stora fastighetsägare och bostadsutvecklare, allmännyttiga bostadsbolag, egen projektutvecklingsaffär och fastighetsförvaltning.  
Kungshus designar, säljer och marknadsför småhus för huvudsakligen den svenska marknaden.
Träproduktion AB innehar två produktionsanläggningar. I fabriken i Åseda produceras planelement till Surewood Housing AB och byggsatser till småhus för Kungshus AB.
Alla bolagen är hemmahörande i Uppvidinge kommun i Småland.

Kungshus.se

KG List – Sveriges ledande tillverkare av limfog i lövträ

KG List tillverkar träkomponenter som treskift, limfog och lister. Företaget samarbetar med snickerier, trapptillverkare, möbelproducenter, fönster- och dörrtillverkare och byggföretag. Inom KG List finns ett stort träkunnande. Företaget har ett ständigt pågående effektiviseringsarbete och en avancerad maskinpark. Tillgången till närproducerad skogsråvara och eget lövsågverk i Österbymo garanterar hög flexibilitet och leveranssäkerhet.

kglist.se

Spaljisten – hållbarhet som konkurrensfördel

Spaljisten tillverkar folierade fronter i hög kvalité för möbler i sovrum, kök och vardagsrum. I fabriken finns en högautomatiserad produktion med avancerad teknik och kvalitetsprocesser.

Hållbarhetsarbetet är – precis som i alla Surewoods träindustriföretag – väl utvecklat och omfattar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Spaljisten förbättrar ständigt sina processer men satsar också på förnybar energi tillsammans med sina partners och kunder, som delar samma hållbarhetsmål.

spaljisten.se

Österbymo Hardwood – Sveriges ledande sågverk för lövträ

Österbymo Hardwood ligger i Östergötland och är ett helägt dotterbolag till KG List. Företaget sågar, torkar och kapar ask, björk och ek enligt önskemål och behov.

  • Kapningen – Erbjuder kundanpassade träämne.
  • Såglinjen – Kundstyrd produktion från första snittet. Erbjuder även lagring.
  • Torkning – Åtta trätorkar med stor kapacitet.

Maskinparken är modern och man ser personalen som sin enskilt viktigaste tillgång.

osterbymohardwood.se

Jobba inom Surewoodkoncernen

Välkommen till oss! Vi är mer än 400 anställda inom koncernen och blir gärna fler. Vi är en trygg arbetsgivare med en varm och vänlig kultur. Med oss får du utvecklas.

Vi rekryterar exempelvis trähusarbetare, träoperatörer, hyvlare, sågare och putsare. Till stödfunktioner söker vi ibland kompetens inom ekonomi, produktionsplanering och beredning, inköp och export, kommunikation, hållbarhet och affärsutveckling. På Anebyhusgruppen rekryterar vi även designers och byggnadskonstruktörer.

Du är också välkommen att höra av dig om du vill göra praktik eller ett examensarbete.