Surewoodkoncernens dotterbolag

Här växer våra träföretag

Surewood Industries äger Surewood Housing, KG-list, Spaljisten och Österbymo Hardwood. Företagen levererar till bland andra Ikea, Ikano Bostad, BoKlok, Ballingslöv, Marbodal och Stolab. Det gör Surewood Industries till Sveriges ledande producent av högförädlade trävaror.

Surewood Housing

Bygger hållbara bostäder för människor med vanliga inkomster

Surewood Housing är en långsiktig bostadsutvecklare som brinner för att fler ska kunna bo ännu bättre. Med låg produktionskostnad och låg klimatpåverkan möjliggör vi bostäder som annars inte skulle byggts. För att uppnå hög kvalitet till rimliga priser har vi valt att jobba i hela värdekedjan.

I fabriken i Åseda produceras planelement till Surewood Housing AB och är hemmahörande i Uppvidinge kommun i Småland.

surewoodhousing.se

KG List – Sveriges ledande tillverkare av limfog i lövträ

KG List tillverkar träkomponenter som treskift, limfog och lister. Företaget samarbetar med snickerier, trapptillverkare, möbelproducenter, fönster- och dörrtillverkare och byggföretag. Inom KG List finns ett stort träkunnande. Företaget har ett ständigt pågående effektiviseringsarbete och en avancerad maskinpark. Tillgången till närproducerad skogsråvara och eget lövsågverk i Österbymo garanterar hög flexibilitet och leveranssäkerhet.

kglist.se

Spaljisten – hållbarhet som konkurrensfördel

Spaljisten tillverkar folierade fronter i hög kvalité för möbler i sovrum, kök och vardagsrum. I fabriken finns en högautomatiserad produktion med avancerad teknik och kvalitetsprocesser.

Hållbarhetsarbetet är – precis som i alla Surewoods träindustriföretag – väl utvecklat och omfattar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Spaljisten förbättrar ständigt sina processer men satsar också på förnybar energi tillsammans med sina partners och kunder, som delar samma hållbarhetsmål.

spaljisten.se

Österbymo Hardwood – Sveriges ledande sågverk för lövträ

Österbymo Hardwood ligger i Östergötland och är ett helägt dotterbolag till KG List. Företaget sågar, torkar och kapar ask, björk och ek enligt önskemål och behov.

  • Kapningen – Erbjuder kundanpassade träämne.
  • Såglinjen – Kundstyrd produktion från första snittet. Erbjuder även lagring.
  • Torkning – Åtta trätorkar med stor kapacitet.

Maskinparken är modern och man ser personalen som sin enskilt viktigaste tillgång.

osterbymohardwood.se

Jobba inom Surewoodkoncernen

Välkommen till oss! Vi är mer än 250 anställda inom koncernen och blir gärna fler. Vi är en trygg arbetsgivare med en varm och vänlig kultur. Med oss får du utvecklas.

Vi rekryterar exempelvis trähusarbetare, träoperatörer, hyvlare, sågare och putsare. Till stödfunktioner söker vi ibland kompetens inom ekonomi, produktionsplanering och beredning, inköp och export, kommunikation, hållbarhet och affärsutveckling. 

Du är också välkommen att höra av dig om du vill göra praktik eller ett examensarbete.