2018-04-24

Anebyhusgruppen i unikt projekt

Under 2018 påbörjar Anebyhusgruppen byggnationen av ett unikt projekt signerat Thomas Sandell, en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare.

– Det går att bygga även unika, arkitektritade hus i en rationell prefabindustri. Det visar samarbetet mellan Anebyhusgruppen och Thomas Sandell, säger Christian Brännström, Operativ chef för Anebyhusgruppen Contracting.

Det attraktiva området, Lindö Strand, där husen ska byggas ligger i Norrköping. De platsanpassade hustyperna består av fristående villor i skogspartiet, en parhuslänga med stora takterrasser och en småskalig radhusidyll. Gemensamt för byggnaderna är deras unika karaktärsdrag och estetiska sammanhållning som underordnar sig naturen.

Med inspiration hämtad från traditionella färger, former och material har husen fått en modern design med genomtänkta detaljer, från fasadpanel till dörrknopp. Dynamiska takformer som ger variation i området, stora takterrasser med utsikt och en monokrom färgsättning ger byggnaderna ett starkt släktskap och karaktär.

– I det här projektet har vi tagit avstamp i Lindö Strands fina naturkvalitéer. Vi ville skapa en hemtrevlig idyll där de tre bostadstyperna har sina egna karaktärer formade av platsen, säger Thomas Sandell.

Först ut är 14 fristående villor och sex parhus med säljstart inom kort.
– Lindö Strand är ett av våra största och mest prioriterade projekt under 2018, avslutar Christian Brännström.

KONTAKT

Christian Brännström
Operativ Chef Anebyhusgruppen Contracting
0380-470 23
christian.brannstrom@anebyhusgruppen.se