2021-09-28

BoKlok väljer Anebyhusgruppen för sin småhusproduktion

Bostadsutvecklaren BoKlok förlänger sitt avtal med husföretaget Anebyhusgruppen i ytterligare tre år. Det innebär att Anebyhusgruppen får tillverka samtliga BoKloks par-, rad- och kedjehus i Sverige under de kommande tre åren.

– Vi vill att fler husdrömmar ska bli av och vi är både stolta och tacksamma för förtroendet och att vi kan fortsätta skapa hem åt fler tillsammans med BoKlok, säger Pierre Adolfsson, affärsområdeschef för B2B på Anebyhusgruppen.

Samarbetet går tillbaka till 2016 och innebär att Anebyhusgruppen i Åseda tillverkar och monterar samtliga moduler för småhus åt BoKlok, boendekonceptet som IKEA och Skanska ligger bakom tillsammans.

– Samarbetet med BoKlok är viktigt för oss på Anebyhusgruppen eftersom det har bidragit till att vi har kunnat utveckla såväl våra produktionsanläggningar som interna arbetsprocesser och flöden. Skanskas och IKEA:s värderingar om kvalitet, säkerhet, hållbarhet och kostnadseffektivitet genomsyrar idag hela vår verksamhet, säger Pierre Adolfsson.

Sedan samarbetet inleddes har Anebyhusgruppen och BoKlok byggt cirka 1 000 par-, rad- och kedjehus tillsammans. Det förlängda avtalet med BoKlok motsvarar ett värde på cirka 1,1 miljarder kronor för Anebyhusgruppen.

– Vi är glada över att förlänga avtalet med Anebyhusgruppen. Vårt samarbete har fungerat väldigt bra under åren och Anebyhusgruppen har en mycket god förståelse för våra höga krav på kvalitet, kostnadseffektivitet och hållbarhet, säger Henrik Davidsson, chef för Produkt och Supply Chain på BoKlok.

För mer information, kontakta gärna:

Pierre Adolfsson, affärsområdeschef B2B på Anebyhusgruppen, 0474-488 83,
pierre.adolfsson@anebyhusgruppen.se

Henrik Davidsson, chef för Produkt och Supply Chain på BoKlok Housing, 070-279 01 00,
henrik.davidsson@boklok.se

Om BoKlok:

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA tillsammans. Företaget bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok har hittills byggt närmare 14 000 bostäder för de många människorna, i Sverige, Norge och Finland. 2019 lanserades BoKlok också i Storbritannien.