2022-01-10

Fredrik Anheim blir ny VD för Anebyhusgruppen i Åseda

Den 10 januari tillträdde Fredrik Anheim som ny VD för Anebyhusgruppen med säte i Åseda. Med lång erfarenhet från olika ledande roller inom byggbranschen träder han in i rollen som VD för Anebyhusgruppen med uppdrag att leda och driva företagets fortsatta utveckling på marknaden med visionen att bli det självklara valet för den medvetna husköparen.

– Vi välkomnar Fredrik till Anebyhusgruppen och vi är mycket glada över att han vill ta vid som VD när Niklas valt att gå vidare till nya utmaningar. Med Fredriks långa och breda branscherfarenhet samt kunnande inom projekt- och entreprenadsidan säkerställer vi Anebyhusgruppens fortsatta utveckling till glädje både för dess kunder och medarbetare, säger Johan Enocson, styrelseordförande och ägare. 

Fredrik har en licentiatexamen ifrån Luleås tekniska universitet (LTU) och en civilingenjörsexamen inom väg och vatten samt har arbetat med industriellt bostadsbyggande och bostadsutveckling sedan 1988. Fredrik kommer närmast från sitt eget bolag Anheim Utveckling där han har drivit strategi- och utvecklingsprojekt på bland annat YIT, Fyrishov AB och SBA Modular. Dessförinnan har han arbetat som avdelningschef för NCC Building i Stockholm samt även haft VD-roller både på Ikano Bostadsproduktion och Brantås Bygg. 

– Anebyhusgruppen är ett företag med starka värderingar som stämmer väl in med mina egna gällande hållbarhet, utveckling och kvalitet, säger Fredrik Anheim. Jag ser fram emot att axla rollen som VD och driva Anebyhusgruppen framåt på ett hållbart sätt, med ökad lönsamhet, kvalitet och kundnöjdhet. Anebyhusgruppen är en av Sveriges äldsta husleverantörer. 

I 75 år har vi byggt hus av trä i hjärtat av Småland, hållbara hem som håller i generationer. Anebyhusgruppen producerar och marknadsför genomtänkta, prefabricerade styckehus, grupphus och volymhus för den svenska marknaden. 

– Efterfrågan på marknaden efter bostäder, och framförallt bostäder som möter framtidens klimatkrav, är mycket stort. Anebyhusgruppen har via sin långa tradition och stora kunnande inom industriell trähusproduktion en perfekt position för att möta detta behov, avslutar Fredrik. 

Fredrik Anheim efterträder Niklas Lundin som framgångsrikt drivit Anebyhusgruppen som VD under de senaste fyra åren. Niklas lämnar för att ta sig an nya utmaningar i en annan bransch. 

 

För mer information kontakta:
Styrelseordförande Johan Enocson, 070-605 80 43
Tillträdande VD Fredrik Anheim 076-771 24 01